Voor patiënten

Heeft u of uw naaste Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) door een beroerte (CVA), ongeval, hartstilstand of een hersentumor? Is er voldoende ondersteuning om thuis te revalideren? Dan bent u bij NAH-tuurlijk aan het juiste adres.

U staat voor de uitdaging om na ontslag uit het ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis uw gewone leven weer op te pakken. Dit valt niet altijd mee. Eenmaal thuis wordt soms pas duidelijk dat er veel veranderd is. NAH-tuurlijk biedt u de mogelijkheid verder begeleid te worden door specialistisch opgeleide therapeuten met veel ervaring met uw problematiek. Zijn uw klachten langer geleden ontstaan, maar ervaart u toch nog problemen in het dagelijks leven? Ook dan kunt u bij ons terecht voor gespecialiseerde revalidatie.
 
Wij leveren fysiotherapie, ergotherapie en logopedie in onze praktijklocaties in Veldhoven en Boxtel of aan huis. Zo nodig wordt de GZ neuropsycholoog betrokken.
“Na mijn herseninfarct begin 2020 kreeg ik te maken met NAH. Ik wilde terug in balans komen met mezelf, letterlijk en figuurlijk. Ik moest mezelf “opnieuw uitvinden”. Gewend aan mijn leven als actieve 64 jarige vrouw moest ik vanaf nu rekening houden met mijn NAH. En niet alleen ik, ook mijn man en mijn omgeving. Veel van wat eerder vanzelfsprekend was, is nu anders. Ik wilde heel graag het beste halen uit mijn nieuwe situatie, maar besefte dat het moeilijk zou zijn voor mij om dat zonder begeleiding te doen. 
Revalideren is hard werken. Ik stond open voor ondersteuning en kwam in contact met NAH-tuurlijk. In eerste instantie voor fysiotherapie. Maar vrij snel doorverwezen naar ergotherapie. Het is fijn dat de lijntjes binnen NAH-tuurlijk kort zijn zodat ergotherapie snel kon starten.  Door ergotherapie krijg ik veel inzichten in eigen functioneren en wat NAH betekend voor mij. Maar ook handvatten om daarmee om te gaan. Mijn man wordt in dit traject meegenomen. Ik ben heel blij en tevreden door de ondersteuning die mij geboden wordt door NAH-tuurlijk.

Werkwijze

Na uw aanmelding – bij één centraal aanmeldpunt voor alle disciplines – plannen wij in overleg met u zo snel mogelijk de eerste afspraak in. We bespreken of dit het beste bij u thuis of op één van onze praktijklocaties kan plaatsvinden.
Uw therapeuten werken nauw samen, waardoor er een optimale afstemming is en we gezamenlijk aan uw persoonlijke doelen werken.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat u meer bereikt, als uw behandelaren goed samenwerken!
Bij het afronden van de behandeling, sturen we een verslag naar de verwijzer.