Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van NAH-tuurlijk hebben jarenlange ervaring met revalideren met patiënten met NAH. Door deze ervaring en hun specifieke opgedane kennis over prognose en behandelmogelijkheden tijdens opleiding en nascholingen helpen we u zo optimaal mogelijk te herstellen en het hoogst haalbare functioneringsniveau te bereiken.
 
Om uw specifieke doelen te behalen, beoordelen we de voorwaarden die hiervoor nodig zijn. We werken volgens de richtlijnen uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en gebruiken de specifieke testen die de resultaten inzichtelijk en meetbaar maken. 
 
De gevolgen van NAH hebben invloed op functies, activiteiten en sociale participatie. De problemen kunnen liggen op het gebied van:
– spierkracht,
– verminderd gevoel in delen van het lichaam, 
– problemen met de balans, 
– vermoeidheid waarbij moeite in het juiste evenwicht te krijgen in de balans tussen belasting en belastbaarheid. 
Maar ook op het gebied van cognitie en geheugen, veranderd gedrag of moeite met het in bedwang houden van emoties kunnen een rol spelen. 
 
Onze fysiotherapeuten houden hier rekening mee in de therapie. Ze weten welke leermethode het beste bij een bepaalde patiënt past om zo een optimaal resultaat te behalen.  
 
Door de directe samenwerking met o.a. de ergotherapeut is er een optimale samenwerking, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat.

Vergoeding

Fysiotherapeutische behandelingen komen uit de aanvullende verzekering. Indien u alleen een basisverzekering heeft, dan wordt de therapie niet vergoed.

Binnen de fysiotherapie hebben we een lijst met chronische aandoeningen. Staat een aandoening op deze lijst dan betekent dat, dat u chronisch fysiotherapie kan krijgen indien nodig. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf of worden (deels) vergoed vanuit uw aanvullende verzekering afhankelijk van uw pakketkeuze. Ook gaat hierbij het eigen risico op. Voorbeelden van aandoeningen die op deze lijst staan zijn: CVA (herseninfarct of hersenbloeding) en MS.

Fysiotherapeuten van NAH-tuurlijk

Mattie Peltenburg

Werklocatie
Veldhoven

Werkervaring
25 jaar als fysiotherapeute werkzaam in particuliere praktijken, sinds 2010 gespecialiseerd in NAH. 2014-2018 Project dagbehandeling NAH meegedraaid als fysiotherapeute in multidisciplinair project dagbehandeling 1e lijn in samenwerking met revalidatiecentrum Blixembosch onder leiding van een revalidatie-arts.
 
Scholingen
Neurorevalidatie/cva NPi
Maitland concept level 1, 2a, 2b
Hartfalen voor de eerstelijnsfysiotherapeut Fontys
Medical Taping Concept Fysiotape opleidingen
Neurorevalidatie CVA: de nieuwste inzichten (incompany)
CIMT NPi
Congres Niet-aangeboren hersenletsel Ede
Fysiotherapie bij Perifeer Vestibulaire duizeligheid
Symposium Bewegen na een beroerte: wie, wat en waarom?
Basisscholing MS-zorg Nederland
 
 
 

Maayke

 

Maayke van Suijlekom

 

Werklocatie
Veldhoven

 

Werkervaring
27 jaar als fysiotherapeute werkzaam in particuliere praktijken waarbij langere tijd werkervaring met NAH patiënten en meerdere scholingen gericht op NAH problematiek. Daarnaast ben ik lid van NAH Fysionet Zuidoost Brabant.

 

Scholingen
Motiverende gespreksvoering; Hetty de Laat
Post-covid revalidatie; chronisch zorgnet
Cursus Constraint Induced movement Therapie; NPI
Cursus coachen op gedragsverandering;  NPI
Inhaalcursus neurorevalidatie voor oud NDT-ers; NPI
Cursus schouderklachten; NPI     
Cursus graded activity; incompany
Cursus therapeutische lymfedrainage en oedeemtherapie; NPI
Cursus Bobath voor volwassenen; Bad Ragaz, Zwitserland

Pien van Bommel

Werklocatie
Boxtel
 
Werkervaring
Fysiotherapeut bij De Wever te Tilburg in de revalidatie en verzorg- en verpleegtehuizen. Fysiotherapeut bij Senioren behandel centrum (SBC) van Fysiotherapie de Dommel.
 
Scholingen
Master Geriatrie fysiotherapeut 
Pilates
Fysiotherapie in de thuiszorg
Reuma
Handtherapie
COPD
Neurorevalidatie in de eerste lijn